27. července 2016

Žiju a zvykáma si na nové příjmení...:)

Od posledního článku, který se týkal zkoušek na jógového učitele, jsem se téměř dva měsíce neozývala. Bylo to tím, že se mi život obrátil vzhůru noha a posledních pár týdnů se mu snažím dám znovu nějaký pevný tvar. Událo se spoustu změn, tou největší bylo, že na začátku července proběhla Naše Svatba. Záměrně píšu naše a svatba s velkými písmeny, protože to byla svatba s Velkým S ! Jedna velká radost :)

Svatbě předcházelo mnoho týdnů příprav a plánování, vyčerpávajících výměn názorů s rodinami a obhajování si vlastních vizí, nátlaku na dělání věcí, které jsme nechtěli a tradic, které jsme nechápali. Nedali jsme se a naše tvrdohlavost se nakonec vyplatila, protože v ten jeden jediný den bylo vše tak, jak jsme si představovali a přáli! 

„Když po něčem toužíte a sníte o tom, celý vesmír se spojí, aby Vám Vaše přání splnil."


Před svatbou mě bohužel díky mému našponovanému dennímu režimu skolila nemoc, ze které jsem se ještě měsíc poté pomalu dostávala. Stres, nevyspání, celková vyčerpanost a shon udělali své a po svatbě na začátku července jsem měla pocit, že trpím únavovým syndromem. Každý den jsem byla unavená, ospalá, bez energie a dobré nálady. Malinko mi pomohla posvatební dovolená ve Slovinsku (napíšu o ní samostatný článek neboť takové nádherné místo v horách stojí rozhodně za navštívení!;), ale do normálního přijatelného režimu jsem se začala dostávat asi před dvěma týdny. Konečně!
Zanedbávání sebe sama se na mě podepsalo jak psychicky, tak fyzicky. 
Vyčerpanost způsobila také to, že ke mě nepřicházela žádná motivace ani inspirace pro psaní článků. Všechnu svou energii jsem směřovala jedním směrem - aby vše na svatbě proběhlo, tak jak má. Zpětně, jak se za tímto obdobím ohlížím, vím, že jsem dostala velkou lekci, jak sama o sobě, tak také o lidech kolem mne. Tato velká životní událost mi přinesla hlavně jedno důležité poučení: 

Pokud máš svou vizi a své sny, stůj si za nimi. Ani pokud tě celý svět bude odrazovat (a on bude), nedej se! Výsledek bude stát za to!


Chtěla bych Vám všem vzkázat, že pokud po něčem opravdu toužíte, dříve nebo později se Vaše přání splní! Prostě věřte, že vše je možné a ono to skutečně možné bude. Já jsem od začátku chtěla svatbu v krátkých šatech a výrazných lodičkách. Představovala jsem si svatbu venku, na místě, které pro nás dva má symboliku a společné vzpomínky. Chtěla jsem, aby i datum svatby mělo symboliku a něco z něj vyzařovalo. Věděla jsem, že nechci žádnou strojenost, sešněrovanost a rádoby eleganci. Měla jsem jasnou představu o místě hostiny, stylu, jídle, hudbě, květinách apod. Můj sen byl, všechny tyto představy přivést ke skutečnosti, mít vše podle nás dvou, podle toho jací jsme a co nám dvěma sedí nejvíce. A hádejte co? Mnoho lidí tvrdilo, že je to nemožné, že vše nemůže být podle našich představ, že se určitě něco v ten den pokazí, že některé věci nejdou udělat, tak jak chceme my, prostě jen proto, že oni to tak nedělali, neznali nebo nezažili. Jak mnoho jsou lidé zakořenění ve svých zajetých modelech a přesvědčeních. Často se stávalo, že se nám snažili vnutit své představy o svatebním průběhu obřadu, hostiny i svatbě jako takové, které jim radili jejich kamarádi, kolegové v práci a „ti zkušenější", kteří už na nějaké svatbě někdy v minulosti byli. Vydávali je za dobré rady, ale když jsme odmítali, cítili se ublíženě a byli uraženi.
Říkali nám, že svatba nikdy není dokonalá a stejně nebude podle našich představ. Naše svatba ale taková do puntíku:) byla, protože jsme si ji stvořili a věřili jsme, že podle našich snů být může a bude.

Moje dnešní zakončení se netýká jen budoucích nevěst a ženichů, ale všech lidí, kteří mají ve svém životě nějakou vizi, sen nebo přání. Ne všichni Vás budou ve vašich představách a snech podporovat. Mnohdy i ti nejbližší začnou být skeptiky a v dobré víře, se Vás budou snažit od Vašeho cíle vzdálit. Budou Vás odrazovat na základě vlastních zkušeností a zážitků. To jsou ale jejich zážitky a prožitky, ne Vaše. Vaše zkušenosti mohou (a většinou jsou) úplně jiné! Buďte v tomto pevní, nepřebírejte názory druhých bezmyšlenkovitě jen proto, že je to jednodušší. Pokud skutečně po něčem toužíte, nedejte na jejich slova. Není to nejlehčí cesta, je náročná a plná situací, které nejsou příjemné, ale to, co Vás čeká na konci je Váš sen. Nenechte si ho vzít! 

Vaše, (ted už:) Petra L. 

2 komentáře:

  1. Páni!! To je nádhera. Jsem ráda, že vám to tak vyšlo, protože to opět dokazuje, přesně jak píšeš, že sny se plní. Jen to chce asi dost trpělivosti a nervů. Přeju vám do společného života to nejlepší. Ať vám tím dnem začne něco nového a krásného.
    Snad to není uplně mimo, ale je možné si někde prohlidnout ty šaty více z detailu? A ty boty - skvost!! 😍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásné, moc děkujeme:) Šaty mám na hooodně fotkách, zkusím vymyslet nějaký photo příspěvek s detaily:)

      Vymazat