22. května 2016

Víkend před zkouškami nejógově

Ahoj všem, 
tento článek píšu v hluboké depresi z toho, že je venku nádherně a já trčím nad hromadou učení a snažím se do hlavy dostat všemožné významy jednotlivých jógových pozic, jejich kontraindikace a další fajnové věcičky z jógy. Za týden mám totiž závěrečné zkoušky z kurzu pro učitele jógy, které bych ráda zvládla, ale moje hlava si tento víkend postavila svou a nějak se jí do nabírání nových vědomostí nechce. A tak už téměř dvě hodiny bloumám po našem bytě, hledám jakoukoli činnost, která by mě odvedla od učení a snažím se vyčistit si hlavu, abych se naučila posledních 6 ásan, které mi chybí do konce. Už jsem stihla uklidit, vyměnit ložní prádlo, zajít se psem, udělat si oběd, probrouzdat facebook horem dolem a teď píšu článek:)

Před pár týdny jsem si povzdechla, že už se téměř deset let v tuto roční dobu učím. Začínám cítit, že už mi to nejde tak dobře jako první roky. Navíc, když je venku tak nádherně a konečně teplo jako dneska, je to hrozné sebezapření se donutit k výkonu. I přes všechnu mou úpornou snahu se mi celý víkend nedaří koncentrovat, tak jak bych chtěla. Možná jsem rozhozená ze včerejšího úplňku...nevím. 
Co bych Vám ale chtěla dnes napsat, je to jak jsem si užila včerejší den! Vypravila jsem se totiž na velký letní výprodej šatníku a to nejen jako kupující, ale taky jako prodávající. Ráno v 9 hodin jsem vyrazila směr Cooltour v Ostravě vstříc novým zážitkům a zkušenostem jako prodavačka oblečení:) Hned po příjezdu jsme si začali chystat náš malý prodejní krámek o velikosti jednoho stolu a stojanu na šaty. Podařilo se nám sehnat super místo hned u vchodu naproti jídlu a taky baru. Strategická pozice:) 
Venkovní bar s houpacími sítěmi u našeho krámku
Vlevo naše nabídka a vpravo sousední slečny se svými kousky :)
V době kdy jsem si rozkládali naše věci už byla v areálu velká spousta lidí a prodejců, kteří si skoro na každém rohu chystali svá prodejní místa. V 10:00 začali pomalu chodit první kupující a prostor se rozezvučel jako roj včel. Z amplionů hrála příjemná hudba, lidé okukovali stánky, postávali, bavili se spolu, nakupovali kulinářské dobroty a popíjeli drinky z venkovního baru. Nad barem pak posedávali na pobytových ochozech a nebo se houpali v houpacích sítích. Vše pod korunami nádherných košatých kaštanů. Atmosféra byla úžasná a my jsem se do půl dvanácté skoro nezastavily. Až jsem byla překvapená kolik lidí se na sekáč vydalo:) Na druhou stranu se ale není čemu divit, protože některé stánky nabízeli fakt úžasné oblečení za pár korun! A tak jsem si i já udělala radost a pořídila jsem si tyhle božské conversky se třpytkami, na kterých si jako „straka" od včerejška šíleně ujíždím:D Pánové prominou, ženy snad chápou:) 
Muhaha, nový boty:)
V dobré víře, že tam budu mít čas se učit, sem si sebou táhla asi 5 kg otázek, ale ve výsledku jsem neměla vůbec čas a můj učební plán byl zcela zhacen. Navíc jsem v průběhu dopoledne neodolala a u baru jsem si musela koupit můj milovaný Aperol Spitz, takže jsem se toho moc nenaučila ani odpoledne:D 
Celkově tedy hodnotím tuto akci jako povedenou. Nejenže jsem pár svých vyřazených kousků prodala, navíc jsem se mrkla k ostatním, koupila jedny boty a zkusila spoustu dobrot, které byly všude kolem. Pokud se i Vám doma válí nějaké nenošené oblečení, tak toto je dobrá volba jak se s ním rozloučit:) cena za jedno prodejní místo činila 100 Kč, ať už venku či vevnitř. Tak třeba se tam společně potkáme v sprnu nebo září, kdy se bude konat snad další, tentokrát, podzimní Výprodej šatníku:)

A ještě jedna drobná recenze na závěr patřící Restauraci Sí v pasáži Vesmír, kam jsme si po čtyřhodinovém prodávání zašli na oběd. Na pití jsme dostali úžasné domácí limonády v zavařovačkách (celý den jsme něco pili ze zavařovaček:D) a na hlavní chod byla Paella s králičím a kuřecím masem. Všechno bylo naprosto skvělé a chuťově velmi zajímavé. Pokud tedy rádi podnikáte gastronomické výlety na nová místa, tak toto velice doporučuji. Vše bylo na jedničku, i obsluha byla moc příjemná a usměvavá:)
Nabídka domácích limonád ve španělské restauraci Sí - pomerančová s ibiškem, zázvorová a citronáda
Španělská Paella s králičím a kuřecím masem (vegetariáni prominou)
To je asi toliko k mému včerejšímu zážitku a já už se zase fičím učit! 
Mějte se krásně a užívejte si nádherného počasí!
Vaše P. 

4 komentáře:

  1. Škoda, že u nás v Budějovicích takovéhle akce neprobíhají.

    A držím palce ke složení zkoušek :-)

    www.42stupnu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, přijeďte někdy do Ostravy;)

      Vymazat
    2. Přesně tak v ČB bych to taky brala a je to velká škoda, že to tu není. Jinak krásný čtivý článek :)
      Gabrieless

      Vymazat
    3. Děkuji:) A co založit v ČB něco takového? :p

      Vymazat