3. listopadu 2016

Cestování vol. 1 - Pár cestovatelských tipů Jak na levné letenky

Za pár dní odjíždím za sluníčkem na druhý konec světa a tak mne napadlo, že by Vás třeba zajímalo, jak jde cestovat i do tak vzdálených míst jako je Indonésie bez miliónů na bankovním účtě. Cestovatelské blogy jsou dnes velmi oblíbené, tak si z toho koláče oblíbenosti dnes taky trochu ukousnu. Rozhodla jsem se sepsat Vám pár tipů, jak koupit levně letenky přes internet kamkoli na světě!

Než se někam rozhodnete vycestovat, položte si zásadní otázku, jak by Vaše dovolená měla vypadat. Pokud stojíte jen o ležení na pláži v all inclusive hotelu, tak Vám mé rady a tipy asi k ničemu nebudou. Cestovky běžně zprostředkují nákup letenek, takže se nemusíte o cenu starat. Ze zkušenosti je jejich cena o dost vyšší, než jakou byste získali při nákupu na vlastní pěst. Pokud máte alespoň malinko dobrodružnou duši a baví Vás zkoumat a posunovat své hranice komfortu, třeba se necháte zlákat k cestě na vlastní pěst a něco z tipů se Vám hodit;) 

A teď už k tomu, jak získat levné letenky. Letecká doprava je dnes na velkém vzestupu, doletíte za pakatel skoro kamkoli na světě. Za jeden celý den jste například na Novém Zélandu nebo v Austrálii. Létat ale můžete velice rychle a levně také po celé Evropě! Pokud si tedy ještě netroufáte na to letět do exotiky, zkuste nejdříve něco bližšího. I lety jsou kratší a cesta tak snesitelnější. 

Pro hledání a hlídání levných akčních letenek existuje celá řada serverů, které se věnují jen tomu, že po Vás vyhledávají ty nejlevnější a nejvýhodnější letenky do všech možných světových destinací! 
Je to tak! Dokonce se na těchto portálech lze zaregistrovat skrze email nebo facebookový profil a akční nabídky Vám budou hned chodit buď do Vaší emailové schránky nebo na rovnou na FB profil. Budete tak vědět, kde se jaká letenka za dobrou cenu šustne a taky budete mít povědomí o tom, co je skutečně dobrá cena do některé z Vaších vysněných destinací. Možná, že zjistíte, že do některých se dostanete téměř za pakatel;) Zde pár tipů na takovéto stránky: 
Mrkněte na některý z odkazů a zjistíte, že třeba zrovna teď jsou místa, kam byste se rádi podívali v akci;) Já když si nabídky prohlížím, mám vždy neskutečnou chuť utratit našetřené peníze někam vyrazit. U některých nabídek najdete i doplňující informace, např. jak vyřídit víza, kde najít levně dobré ubytování, jestli je možný stop-over při přestupu v některém letišti (bezvízová možnost opustit letiště o podívat se ven, do blízkého města. na výběr je jich spousta - Singapur, Abu Dhabi, Dubaj, Šanghaj - kde máme stop-over letos my, Hong Kong apod.;)
Naše letadlo přistává na Maho Beach na St. Marteenu ;)
Pokud chcete zjistit nejlevnější letenky do Vámi vybrané destinace, doporučuji použít některý ze srovnávacích serverů: 
I přes ně se letenky dají rovnou koupit, musíte ale počítat s mírnou přirážkou pro daný server, takže je v těchto případech možná lepší zkusit a koupit stejné letenky přímo na webových stránkách daných leteckých společností. Mají je bez přirážek a občas se stane, že i cena je třeba nižší než avizoval srovnávací server. 


No a další článek věnuji tomu jak si v místě zajistit levné ubytování, protože, když už máte letenku za levňocha, je hloupost utratit velké peníze za přespávání v cílové destinaci;) 
Tak co? Už se nemůžete dočkat kam poletíte na Vaši další cestu? :)
Vaše P. 




2 komentáře:

  1. Moc pěkný článek plný skvělých tipů, děkuji. :) A tobě přeji, aby sis tu svou dovolenku užila jak nejvíc to jde. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji;) až se vrátím určitě napíšu cestovatelský článek pro inspiraci;)P.

      Vymazat